UUTUUS: Uusi nopean oppimisen ja muistin parantamisen kerho on nyt auki! Tutustu tästä täysin ilmaiseksi

28. maaliskuuta 2016

Näin opit enemmän tekemällä vähemmän

Uusi Make It Stick: The Science of Successful Learning -kirja antaa monia hyviä neuvoja kuinka tehostat oppimistasi ... samalla kun siitä tulee hauskempaa ja helpompaa.

Tässä muutamia kirjan parhaimpia neuvoja kuinka saat parempia tuloksia ottamalla vähän kevyemmin.

Tauot


Monet uskovat, että he oppivat parhaiten keskittymällä yhden asian toistamiseen kunnes se jää muistiin. Mutta tiedemiehet ovat havainneet, että hetkellinen sujuvuus toiston ansiosta ei ole pysyvä tapa oppia.

Asia jää hetkeksi mieleen, mutta sitten se karkaa. Miksi? Koska se ei haasta sinua riittävän monella tavalla. Tylsä oppiminen on tehotonta. Ja toisto on yleensä tylsää.

Sen sijaan Make It Stick -kirjan kirjoittajat suosittelevat sinua pilkkomaan harjoittelu pidemmälle ajalle, jotta väliin mahtuu riittävästi taukoja.

Se on tiedon ahmimisen - pänttäämisen - vastakohta.

Tämä yksinkertainen muutos auttaa sinua muistamaan paremmin ja oppimaan tehokkaammin - pienemmällä vaivalla.

Kuinka pitkä tauko kannattaa pitää?

Niin pitkä kunnes oppiminen ei enää tunnu toistolta. Tämä tarkoittaa käytännössä, että kunnes olet ehtinyt jopa unohtaa vähän.

Pieni unohtaminen harjoittelun välissä on hyvä asia - jos se johtaa opiskelutehosi kasvuun. Unella on myös tärkeä osa oppimista, joten esimerkiksi yhden päivän väli sessioille on yleensä hyvästä.

Tauotus


Esimerkiksi muistilaput auttavat sinua tauottomaan opiskeluasi automaattisesti.

Jos käyt pinon muistilappuja läpi (sellaisia jossa on esimerkiksi eläimen kuva toisella puolella ja opiskelemasi kielen oikea nimi sille kääntöpuolella) voit jaotella muistilaput vaikeustason mukaan muutamiiin ryhmiin.

Niitä jotka osaat paremmin, voit kerrata vähemmän. Kunnes kertaamisesta on kulunut taas vähän aikaa, jolloin voit taas palata myös helpompiin.

Tämä saattaa kuulostaa erikoiselta tavalta opiskella - unohtaa hieman välissä? - mutta Make It Stick -kirja on tuloksista yksimielinen. Tämä toimii.

Varo kuitenkin "tuttuuden ansaa"


Se tarkoittaa sitä, että vaikka asia sinulle tuttu nyt, etkä välttämättä muista sitä myöhemmin.

Siksi ylioppiminen on yleensä paras tapa varmistaa menestyksesi. Ja yllä mainitulla tavalla siitä tulee helpompaa ja hauskempaa kuin pänttäämällä suuria määriä tietoa kerralla ja toivoen parasta.

Onko tässä kaikki? Ei suinkaan.

Lisää toimivia neuvoja ja työkaluja tehokkaampaan oppimiseen ja muistin parantamiseen löydät täältä:

==>  https://www.finlandiaacademy.fi/tietopankki-esittelyssa/


Terveisin,

Timo
Tykkäsitkö?


"Voinko lähettää sinulle ILMAISEKSI vinkkini kuinka tuplaat lukunopeutesi, vahvistat muistiasi ja lisäät kykyäsi oppia?"

Saat yhden yksinkertaisen vinkin parin päivän välein. Lisää vain meilisi tähän ja klikkaa nappia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden suosituimmat