UUTUUS: Uusi nopean oppimisen ja muistin parantamisen kerho on nyt auki! Tutustu tästä täysin ilmaiseksi

18. maaliskuuta 2016

Uutta tietoa tehokkaasta oppimisesta

Tehokasta oppimista käsittelevä, uusi Make It Stick: The Sciene of Successful Learning -kirja haastaa monet yleiset opiskelumenetelmät kuten uudelleen lukemisen.

Sen kirjoittajat ovat havainneet tutkimuksissa, että todellisuudessa se ei ole kovin tehokas tapa oppia.

Sen sijaan he suosittelet esimerkiksi asioiden mieleen palauttamisesta ilman apuvälineitä.

Ja vaikka yleensä tavoitellaan helppoa oppimista, Make It Stick suosittelee juuri päinvastaista. Kun aivosi joutuvat ponnistelemaan enemmän, sinä opit paremmin.

Mitä enemmän joudut ponnistelemaan asioiden palauttamiseksi mieleesi, sitä tehokkaammin ne jäävät mieleesi.

Siksi esimerkiksi pieni paussi ennen kuin yrität kerrata mielessäsi mitä juuri opit, auttaa sinua oppimaan asiat lopulta paremmin. Koska silloin sen muistaminen vaatii enemmän työtä.

Toistuva mielessä kertaaminen auttaa sinua luomaan aivoissasi uusia yhteyksiä opettelemaasi asiaan. Se tarkoittaa, että osaat hyödyntää tietoa erilaisissa tilanteissa, etkä vain yhdellä tavalla esimerkiksi vain yhdenlaisessa tehtävässä.

Kuten tiedät, vaikka koulutus seuraa järjestystä, elämä ei. Siksi juuri tällaisesta harjoittelusta on niin paljon hyötyä myös käytännössä oikeassa elämässä eri tilanteissa.

Pänttäys tuottaa lyhyessä juoksussa paremmat tulokset kuin tällainen syvällinen asioiden opiskelu ja pohtiminen. Mutta pitkässä juoksussa vain vaivaa näkemällä asiat JÄÄVÄT mieleesi.

Ja miksi tuhlata aikaasi mihinkään muuhun kuin asioiden oppimiseen pysyvästi?

No miten voit hyödyntää tätä havaintoa käytännössä, kun opiskelet uusia asioita?


Sanotaan, että valmistaudut suureen testiin, kokeeseen tai tenttiin. Se ratkaisee millaisen arvosanan saat ja, että osaat “virallisesti” sen mitä opiskelet.

Suorita vähintään yksi harjoituskoe ennen tätä. Tutkimusten mukaan se parantaa arvosanaasi, jonka saat itse suuresta testistä.

Eräässä tutkimuksessa yhtä opiskelijaryhmää testattiin ennen jokaista oppituntia tunnin aiheesta ja tunnin jälkeen. Tulokset olivat hämmästyttävät vuoden lopussa kun oli viimeisen tentin vuoro.

Opiskelijat joita oltiin testattu jatkuvasti materiaalista saivat keskimäärin 2,5 numeroa paremman arvosanan kuin he joita ei oltu testattu jatkuvasti.

Lähes jokainen kurssi ja oppikirja sisältää erilaisia harjoituksia. Monissa on myös valmis koe lopussa. Tee se.

Kannattaa myös etsiä käsiisi vanhoja kokeita aiheestasi ja tehdä ne uudelleen. Kaikki tämä tehostaa oppimista.

Mikä parasta, se on käytännöllistä joka valmistaa sinua juuri oikeaan asiaan - siihen koetokseen mikä ratkaisee arvosanasi.

Voit myös keksiä tällaisia testejä itse. Siitäkin on paljon apua.

Jatkuva itsesi testaaminen on tärkeää, koska juuri se paljastaa mitä et ole osaa. Vain testaamalla saat tämän selville. Älä tuudittaudu siihen luuloon, että tiedät kaiken.

Ihmisen mieli unohtaa helposti ja nopeasti. Vain oikeanlainen harjoittelu auttaa sinua muistamaan asiat pysyvästi.

Jos tykkäsit tästä jutusta, tykkäät taatusti myös uudesta nopean oppimisen ja muistin parantamisen kerhostani.

Se sisältää valtavasti käytännöllistä tietoa, työkaluja, sekä paljon muuta hyödyllistä, joka auttaa sinua oppimaan ja muistamaan paremmin...

Mene vain tänne ja liity mukaan ilmaiseksi.

Et taatusti kadu sitä.


Terveisin,

Timo
Tykkäsitkö?


"Voinko lähettää sinulle ILMAISEKSI vinkkini kuinka tuplaat lukunopeutesi, vahvistat muistiasi ja lisäät kykyäsi oppia?"

Saat yhden yksinkertaisen vinkin parin päivän välein. Lisää vain meilisi tähän ja klikkaa nappia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden suosituimmat